Jag är född i Boden, 4 januari 1941. Jag har varit sjöman i handelsflottan, grovarbetare på Kockums i Malmö, sopåkare, förrådsarbetare, orkesterledare, vokalist, ansvarat för musiken i en revy, tryckerijobbare, takskottare, försäljare, sjöofficer, arméofficer, presschef, informationschef, produktionsledare vid SJ, låtskrivare och trubadur. 

Jag har tre egna söner och sex barnbarn. På äldre dagar har jag, genom min fru, blivit bonuspappa till två döttrar och en son samt nio barnbarn.

Jag pensionerade mig på min födelsedag 4 januari 1997. Hösten innan hade jag skilt mig, köpt mitt hus i Ängesträsk, en liten by ca 5 mil NO om Luleå, och förberett mig på ett nytt liv som ungkarl, med rätt att umgås flitigt med mina barn. Några år tidigare hade jag bildat ett företag och det har jag sedan bytt namn på ett par gånger. Nu är det Singsong HB. Mitt hus kunde ha varit byggt för mig och mina behov, allt stämde. Jag fick tillgång till jakt och fiske, kom med i älgjaktlaget och det finns kräftor i ån nedanför huset. Jag levde gott men ensam. Ville hitta mig själv och lyckades. Min mor dog 1998 och mina syskon med familjer samt mina barn kom hit till begravningen. Jag hade laddat upp med tjäder, orre, hare, järpe och lagat den mat jag visste att de längtade efter att få smaka igen. Sorg blandades med lycka och när alla åkt blev det väldigt tyst.

Jag förstod att jag måste göra som Fantomen, klä mig som en vanlig människa och besöka staden (men inte dricka mjölk). Jag åkte till Mogenlogen den 30 maj och träffade Maj-Lis. Fem dagar senare inledde vi det förhållande som senare ledde till äktenskap och många gemensamma äventyr både hemma och i andra länder. Sedan dess har jag inte varit ute på dans. Vi kompletterar varandra fullständigt och våra barn trivs mycket bra tillsammans. Maj-Lis och jag driver företaget Singsong HB tillsammans. Jag har slutat jaga 20717men jag fiskar fiskar, och härifrån far jag runt i hela landet för att sjunga och spela och sälja mina australienska läderhattar. För några år sedan blev jag uttagen till årets svensk 1941 av Sveriges Radio. Reportaget finns fortfarande att läsa på deras hemsida. 2004 utsågs jag till "bäste Robinson genom tiderna" med fler röster ensam än ettorna och tvåorna hade tillsammans.

Jag gillar inte krogliv, dans och hålligång. Jag är inte nykterist men dricker lite och sällan. Jag gillar rejäl mat. Jag är en sällskaplig enstöring och trivs bäst ensam i skogen med min Labrador Zulu och mi frus Jack Russel och med min fru ute på havet i vår båt

Jag är flexibel och reflekterande. Jag klarar av det mesta jag råkar ut för och vågar göra det som måste göras.

Jag är bullerskadad och måste ha hörapparater i många situationer. Jag gillar att suga i och använda mina kroppskrafter, men jag måste vara försiktig eftersom jag har en reumatisk sjukdom som gör att jag ser ut som om jag knäppt ihop västen med gylfen om jag står framåtböjd för länge. Då måste jag hitta en vägg eller ett träd att bryta mot för att kunna stå rak.

Jag gillar symbolerna Yin och Yang och innebörden av dem. Olikhet är för mig den bästa grunden för kreativitet. Jag avskyr översitteri, pennalism och rasism. Jag anser även att inga argument blir tyngre för att de framförs med hög röst eller för att man överröstar någon annan talare. Jag är tveksam till många politiker eftersom jag anser att man inte skall tycka en sak och säga eller göra något annat. Jag är medlem av Svenska Frimurareorden. Jag fick grad X den 15/1 2011

Jag lever efter två ordspråk:
"Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig ha provat spänna en båge" och "Ett vet jag som aldrig dör, domen över död man."

Den 16 november

2016 flyttade vi till Seskarö Marknadsföring: 
SaveSaveSave