I maj 2002 var jag på björnjakt i Ryssland med Måns Nording, (Curly Trading AB), från Långvik och Mattias Nilsson från Naturbruksgymnasiet i Kalix. Jag sköt en nalle och det var ett spännande äventyr som jag kan tacka Småländska Vapen, Norma, och Curly Trading AB för. Jag har aldrig haft ett bättre gevär än min Browning BAR Light halvautomat med ett Leupold kikarsikte på. Jag såg fyra björnar och alla på kortare håll än 40 meter. Då är det tryggt med en rejäl bössa. Man skjuter inte på en björn om man inte är absolut säker på att kulan dödar. En skadad björn är över dig på några sekunder. Då gäller det att kunna lita på vapnet och ammunitionen. Jag har funnit att Normas kula Oryx är perfekt för björn- och älgjakt (två älgar hösten 2002). Jag jagar toppfågel med deras jaktmatch, båda i kaliber 30-06.  Det var meningen att jag skulle använda min Magellan Platinum GPS, men jag fick inte ta in den i Ryssland. Den är naturligtvis med på mina jakt- och fisketurer i Sverige. När jag kom hem var det några dagar kvar på bäverjakten och jag hann skjuta en bäver näst sista dagen. Skinnet har beretts i Finland av Kemin Nahkatarvike OY i Lautiosaari (utanför Kemi). De är även bra på övriga skinn som till exempel björnskinn. De har bra priser. Jag jagar, fiskar, plockar svamp och bär i närområdet.

Mina fiskegrejer kommer från ABU Garcia. Jag har tre Ambassadeurrullar, två ABU-Matic 170 och tre spön från ABU. Jag började min bana som fiskare med en Recordrulle.

Mitt Abu Caster är från 1968  och fortfarande i bra trim, mitt ABU Diplomat är från 1970 och är fortfarande mitt favoritspö. Kvalitèt lönar sig!

Jag har en flåkniv, jaktkniv, multiverktyg , yxa och slipverktyg från Rocky Mountain samt en mängd andra knivar jag fått från folk som uppskattat mig.

Jagar jag inte längre och har avyttrat mina vapen.

 

 

 

 

Save
Bäver x
Flodkräftor
Jag m mink
Jakt
Kanadagäss
Normabjörn